Hyr-köp

Hyr-köp är ett bemanningskoncept som blir allt vanligare. Inte konstigt alls om ni frågar oss, att hyra först och anställa sen är nämligen ett tryggt och säkert sätt att rekrytera. Hyr-köp innebär att ni hyr in en konsult under en överenskommen tidsperiod och vid periodens slut är målsättningen att ni rekryterar personen, om kandidaten lever upp till era förväntningar vill säga. På så sätt får ni möjlighet att lära känna konsulten, ta reda på om hen passar in i gruppen och presterar så som ni tänkt er. Om ni är nöjda tar ni sedan över anställningen och rekryteringen är klar – smidigt värre.

Rekrytering utan risker
Att anställa ny personal kan vara tidskrävande och att felrekrytera är kostsamt, så det är viktigt att det blir rätt från början. Med hyr-köp slipper ni den tidskrävande rekryteringsprocessen och är garanterad en riskfri rekrytering. Ni hyr in konsulten, utvärderar och anställer sedan personen om allt känns rätt. Ni får på så sätt gott om tid att utvärdera om ni vill ta över anställningen eller fortsätta hyra. Vid anställning kan ni känna er trygg med att ni får en medarbetare som redan är bekant med arbetsrutinerna och som ni hunnit kvalitetssäkra ordentligt. Vi strävar alltid efter att leverera konsulter av högsta kvalitet, vår kvalitetssäkrade bemanningsprocess säkerställer att vi snabbt kan erbjuda kompetent och pålitlig personal. På Cleverex Bemanning är vi flexibla och ni som kund kan alltid anpassa processen utifrån era behov och förutsättningar. 

När passar hyr-köp?
Att hyra först och anställa sen är oftast ett fördelaktigt sätt att rekrytera på, men lämpar sig extra bra om ni är osäker på om ni ska hitta rätt person för jobbet eller inte riktigt vet hur länge ni behöver extrakompetensen. Hyr-köp kan också bli aktuellt om ni vill rekrytera över en konsult som imponerat under uppdraget. 

* Hyr först
Ni hyr in en konsult under en överenskommen tidsperiod, Cleverex Bemanning står för arbetsgivaransvaret.

* Utvärdera
Ni utvärderar konsulten och fattar beslut om ni vill överta anställningen eller fortsätta hyra.

* Anställ
Om ni är nöjda tar ni över anställningen och rekryteringen är klar.